Άρθρα για ΕΣΠΑ και Χρηματοδοτικά Εργαλεία


Άρθρα για ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά, βιομάζα κ.α.)

Επικοινωνία

TETRIS Built Environment
Έργα Ενέργειας - Project Management


Γραφείο Αττικής:
Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας 2, Σύνταγμα
Τηλ: 210 3731771
Fax:
211.800.0761

Γραφείο Θεσσαλίας:
Λ. Νικηταρά 4, Λάρισα
Τηλ: 210 3731771
Fax: 211.800.0761

Κατηγορίες

Οικιακά Φωτοβολταϊκά

 

Οικιακές εφαρμογές


Η Tetris Built Environment δραστηριοποιείται από το 2009 στον τομέα των έργων ενέργειας και ειδικότερα σε Φ/Β σταθμούς σε οικιακές εφαρμογές καθώς και σε επαγγελματικές εφαρμογές.

Όλα αυτά τα χρόνια της ενεργούς επαγγελματικής μας δραστηριότητας στον χώρο των ΑΠΕ, με σεβασμό στις ανάγκες των πελατών μας, ποιοτικά & αξιόπιστα σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Οι Εξειδικευμένοι μηχανικοί και πιστοποιημένοι τεχνικοί της εταιρείας μας, σας παρέχουν βέλτιστες τεχνικές λύσεις και τις πιο κατάλληλες για εσάς επιλογές συστημάτων που θα εξοικονομήσουν ενέργεια στο σπίτι σας δίνοντας αυτονομία και απαλλάσσοντάς σας από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για 25 έτη. Οι εγκαταστάτες μας, σας καλύπτουν τεχνικά 7/7 και εγκαθιστούν Φ/Β σταθμούς πανελλαδικά καθώς και στη νησιωτική Ελλάδα.

Σχεδιάζουμε μαζί σας το κατάλληλο Φ/β σύστημα της οικίας σας και χτίζουμε μαζί σχέση εμπιστοσύνης με:

 • Εγγύηση
 • Ασφάλεια
 • Ποιότητα
 • Γρήγορη παράδοση έργου
 • Πανελλαδική τεχνική κάλυψη

 

 

Τι είναι τα οικιακά φωτοβολταϊκά

Το Οικιακό φωτοβολταϊκό - Net Metering είναι ένα σύστημα παραγωγής και 'αποθήκευσης' ηλεκτρικής ενέργειας στο Δίκτυο, που δίνει την δυνατότητα να αυτονομηθεί ενεργειακά μια κύρια ή εξοχική κατοικία, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει « καυτούς» λογαριασμούς στη ΔΕΗ.

Το net metering είναι ένα θεσμικό πλαίσιο που αφορά τις κατοικίες και δίνει ένα σημαντικό κίνητρο να καλύψουν οι καταναλωτές ένα μεγάλο μέρος των πάγιων ενεργειακών τους αναγκών ή και να το εξαλείψουν χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια την οποία παράγουν οι ίδιοι μέσω των φωτοβολταϊκών συστημάτων στα σπίτια τους, και η οποία στο τέλος κάθε μετρητικής περιόδου (καταμέτρηση από τη ΔΕΔΔΗΕ), συμψηφίζεται με εκείνο το ποσό που αντιστοιχεί στην ενέργεια που έχει καταναλώσει το σπίτι τους μέσω της απορρόφησης του ηλεκτρικού ρεύματος από το δίκτυο, προφανώς χωρίς να είναι εξαρτημένοι πλέον από λογαριασμούς ΔΕΗ και από τις όποιες αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ.

Συνεπώς με τον τρόπο αυτό ο καταναλωτής τοποθετεί Φωτοβολταϊκό σύστημα στην κατοικία του (στέγη -δώμα –άυλη- πέργκολα-στέγαστρο βεράντας- γκαράζ κτλ) της κύριας η εξοχικής κατοικίας του και παράγει έτσι ρεύμα που έχει ανάγκη η ιδιοκτησία του, για να καλύψει ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα, σε θέρμανση & σε ψύξη και μπορεί κάλλιστα να εξαλείψει όλα τα ενεργειακά κόστη του σπιτιού του έχοντας εγκαταστήσει ικανοποιητική ισχύ φωτοβολταϊκών πλαισίων.

Τα Φωτοβολταϊκά συστήματα έχουν τα κάτωθι χαρακτηριστικά:

 • Τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον και την υγεία
 • Είναι απολύτως αθόρυβα
 • Δεν παράγουν θερμότητα
 • Εγγυημένη αποδοτικότητα (Η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας από Φ/Β σύστημα είναι εγγυημένη και μπορεί να προβλεφθεί με μεγάλη ακρίβεια για την κάθε εγκατάσταση).
 • Έχουν εγγύηση απόδοσης για 25 χρόνια.
 • Είναι απλά στην τοποθέτηση τους και η εγκατάσταση γίνεται σε 1 -2 ημέρες.
 • Δεν χρειάζονται συντήρηση (Ένα εγκατεστημένο φωτοβολταϊκό σύστημα απαιτεί ελάχιστη συντήρηση και εν γένει ενασχόληση μετά την αρχική εγκατάσταση)
 • Δυνατότητα επέκτασης (Στην περίπτωση που απαιτηθεί, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης ισχύος του φωτοβολταϊκού συστήματος, ώστε να ανταποκρίνεται σε τυχόν μελλοντικές αυξανόμενες ανάγκες των χρηστών).

 

Συνεπώς αν είστε ο ιδιοκτήτης ή και ο ενοικιαστής του χώρου, το μόνο που χρειάζεστε είναι να έχετε ελεύθερο χώρο χωρίς σκιάσεις στην ταράτσα, την σκεπή ή την βεράντα σας, ή και την αυλή σας, κατά προτίμηση με νότιο προσανατολισμό, ώστε να τοποθετήσετε φωτοβολταϊκό σύστημα, ικανό να καλύψει τις ενεργειακές σας ανάγκες.

 

Είμαστε μαζί σας σε κάθε Βήμα της επένδυσης σας, από τη Μελέτη, την προμήθεια και την εγκατάσταση του συστήματος στην οικία σας.

 

Κάντε κλικ Εδώ (θα βρείτε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα μέτρησης της ηλιακής ακτινοβολίας και παραγωγής ενέργειας PVGIS).

Η Ομάδα μας

CEO-Project manager
Ντόρα Παπαδοπούλου
email: info@tetris-built.gr
Tetris Built Environment ltd
MSc Management in Construction
Μηχανικός, Μέλος ΤΕΕ
Γραμματειακή Υποστήριξη
Πράπα Αιμιλία
email: reception@tetris-built.gr
Tetris Built Environment ltd
Διαχείριση & Γραμματειακή υποστήριξη Λάρισα
Γενική Γραμματεία
email: reception@tetris-built.gr
Tetris Built Environment ltd
Μηχανογράφηση - Λογιστήριο
Αγγελόπουλος Ευάγγελος
email: logistirio@tetris-built.gr
Υπεύθυνος Επενδυτικών προγραμμάτων & Τουριστικής Ανάπτυξης
Διεύθυνση Προγραμμάτων & Τουρισμού
email: ependitikos@tetris-built.gr
Tetris Built Environment ltd
Team Συμβούλων
email: ependitikos@tetris-built.gr
Τμήμα Μελετών & Αδειοδότησης Υπεύθυνος Μελετών
Διεύθυνση Μελετών
email: meletes@tetris-built.gr
Tetris Built Environment ltd
Κατασκευές –Τεχνικό Τμήμα. Φ/Β net metering - πολεοδομικά θέματα
Διεύθυνση Τεχνικών Έργων
email: meletes@tetris-built.gr
Tetris Built Environment ltd